• Jeffrey van Rossum

Miniblog #26 leidmotief deel 2: De Kuthoer

Updated: May 11, 2020

In de film De Kuthoer heb ik veel gebruik gemaakt van thematiek (leidmotief). Zo is het 'moordthema' in heel veel gedaantes te horen door de hele film heen. Uiteindelijk is het uitgedraaid op een soort hoofdthema van de hele film. Ooit begonnen met 2 noten die ik inzong op de telefoon net voordat ik ging slapen. Enkele voorbeelden heb ik uitgelicht.


In de openingstitels https://static.wixstatic.com/mp3/a2ca50_126ee215a41e469b86d0ecde6797f930.mp3 heb ik het thema al verwerkt omdat het de rode draad vormt door de hele film. De opening is een mooi moment om het publiek te vertellen in wat voor een wereld we zitten. Een beetje gek, komisch en quirky dus, maar nog positief. Ivo (de regisseur) zei: "mensen moeten zin krijgen in de film", dus daar heb ik me aan vastgehouden. Wat er later allemaal staat te gebeuren is nog niet heel erg te horen.


De moordsequentie https://static.wixstatic.com/mp3/a2ca50_42bdf01084de4915a20ed4886ce81424.mp3 is halverwege de film en vormt het hoogtepunt van al het moorden. Femke voelt zich onoverwinnelijk, onsterfelijk en onaantastbaar. Het is een mooi moment om het thema in volle glorie te laten horen. "Het mag best episch worden" vertelde Ivo me.