• Jeffrey van Rossum

Miniblog #46 15 redenen om niet voor stockmuziek te kiezen deel 4


#11 Emoties combineren


Stockmuziek is vaak heel rechtlijnig als het gaat om emoties, het is vaak duister, of heroïsch, of melancholisch, of dramatisch, of vrolijk, of... Meerdere emoties combineren kan met op maat gemaakte muziek veel makkelijker.


#12 Emoties balanceren


Daaruit voortkomend. Op maat gemaakte muziek kan je zoals eerder gezegd heel erg tweaken. Is de muziek TE heroïsch dan kan je dat een tandje terugschakelen. Wordt het TE melancholisch, geen probleem, we kunnen iets andere akkoorden kiezen of die cello weghalen. Bij stockmuziek kan dat niet.


#13 Inspringen op het beeld


Emoties slaan weleens om in film. Die emotionele droevige track mag op 1 minuut 12 omslaan naar iets hoopvolle klanken en op 1:55 mag het overgaan in iets positiefs en vrolijks. Er zijn vrij weinig stock tracks met deze eigenschappen, dus succes met zoeken!


#14 Stockmuziek zoeken kost tijd


Spreekt voor zich. Het uitzoeken van de juiste stockmuziek kost tijd. Tijd die een componist had kunnen besteden aan het maken van nieuwe, originele, perfect op maat gemaakte muziek.


#15 Nog een abonnement om te betalen


Veel stockmuziek websites werken met een abonnement. Persoonlijk heb ik daar best wel een hekel aan. Dus ook al gebruik je een maand even geen muziek, de rekening loopt wel door.


6 views