• Jeffrey van Rossum

Miniblog #55 Mijn muzikale geschiedenis deel 1


Ik begon met keyboard spelen toen ik 7 jaar was. Even rekenen, dat is 30 jaar geleden! Het voelde als een afvalrace want veel van mijn leeftijdsgenootjes haakten al snel af bij keyboardles. Na een aantal jaar kreeg ik de kans om naast keyboard spelen ook te leren componeren. Dit gebeurde toen nog op een Atari 1040 ST met een Roland D10 synth eraan. Google het maar eens, want zelfs in de jaren 90 was dit vrij oud spul. Zowel thuis als op de muziekschool stond dezelfde setup, zodat ik met een floppy disk met Cubase 2.0 files mijn werk kon laten horen aan mijn docent. Spelen deed ik ook nog steeds maar ik merkte dat componeren op nummer één stond. Daar besteedde ik de meeste tijd aan.


Tijdens de middelbare school waarbij ik qua schoolniveau wegzakte van Gymnasium (jaar 1) naar HAVO (jaar 3) bleef ik altijd bezig met muziek. Na de middelbare school wilde ik meer doen met muziek. Ik deed toelating op de faculteit Muziek & Technologie voor de richting Compositie voor de Media. Ik werd niet toegelaten maar was volhardend en volgde een jaar lang de basisopleiding Audio Design op dezelfde school om een jaar later weer toelating te doen. Ik werd helaas weer afgewezen.

21 views